Veelgestelde vragen

Is PMU hetzelfde als een tattoo?

Nee, het maakt uit of u de permanente make-up bij de tattooshop of bij de schoonheidsspecialist laat zetten. Wij maken gebruik van andere kleurpigmenten en deze zullen 1 tot 4 jaar blijven zitten. Bij een tattooshop gebruiken ze een ander soort inkt, machines en ook de behandelmethode is anders. Het verschil tussen permanente make-up en tatoeëren is dat wij tot maximaal 2 mm diep de huid ingaan. De inkt bij een tattoo gaat wel tot 5 mm diep of zelfs nog dieper. Tatoeëren is dus wel degelijk iets anders.

Doet het pijn?

Nee, maar het zetten van permanente make-up is niet gevoelloos. Het is lastig om daar algemene uitspraken over doen, want pijn is iets subjectiefs. Vooraf wordt sowieso een verdovende crème aangebracht. Die crème kunt u op recept bij de huisarts halen.

Hoe lang blijft permanente make-up goed?

Permanente make-up is voor altijd, maar het kan na verloop van tijd licht vervagen. Dat vervagen gaat heel geleidelijk. Meestal gaat er wel 1 tot 3 jaar overheen. Het aantal jaar is afhankelijk van de pigmentkleur die we gebruiken. Wanneer u de kleur niet mooi meer vindt, of u gaat het alweer zelf bijtekenen, dan kunnen wij de kleur opfrissen/bijkleuren. Daar is slechts 1 behandeling voor nodig.

Waarom vervaagt permanente make-up?

Dat komt door zonlicht en door de natuurlijke vernieuwing van de huid.

Ik heb mijn permanente make-up ergens anders laten zetten, maar ik vind het niet zo mooi. Kan ik het door jullie laten bijwerken?

Ja, maak meteen een afspraak of lees verder bij ‘oude make-up’. ( correctiebehandelingen)

Waarom zijn mijn wenkbrauwen te donker?

Bij het inbrengen van het pigment gaan we met de naald door de opperhuid om vervolgens het pigment te plaatsen. De zogenaamde droge, dode huidcellen zuigen zich vol met het pigment waardoor de pigmentatie de eerste dagen donkerder en duidelijker aanwezig is. Deze dode huidcellen verliest u na 3 tot 4 dagen. Nadat dit gebeurd is, ziet u de kleur die blijft.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Om het gewenste resultaat te behalen, zijn er meerdere behandelingen nodig. Wij brengen de pigmenten bij de wenkbrauwen, eyeliner en lippen in 2 behandelingen in. Laagje voor laagje, omdat er zo meer nuance in kleur en intensiteit verkregen wordt. Na 2 behandelingen zit het er perfect in.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Tussen elke behandeling zit een periode 6 tot 8 weken.

Kan ik nog gewone make-up gebruiken?

Ja, dat kan. Doe het alleen niet direct na de behandeling, maar pas na 7 dagen.

Is het eindresultaat direct zichtbaar?

Nee. Het eindresultaat is pas zichtbaar na 2 weken. De huid is na de behandeling licht gezwollen en in het begin, na de behandeling, is de kleur van de pigmentatie donkerder. Dat wordt gemiddeld nog zo’n 40 procent lichter.

Mag het bij iedereen?

Nee, indien u zwanger bent, bij sommige ziektes of huidaandoeningen mag het niet. U hebt bijvoorbeeld een oogaandoening zoals glaucoom of u geneest altijd met littekens (keloïd). Bij het gebruik van sommige medicijnen, bijvoorbeeld roaccutane bij acne, mag u de permanente make-up pas laten zetten zodra u de kuur heeft afgerond.

Is het veilig?

Bij Beauty Instituut Marielle wel. We zijn in het bezit van een GGD-vergunning en we geven een garantie voor kwaliteit, hygiëne en zorg.

Hoe oriënteer ik me?

We krijgen hier veel klanten die ooit al eens ergens anders permanente make-up hebben laten zetten. Ga dus niet bij de eerste de beste. Kijk tijdens het oriëntatieproces of het resultaat van de foto’s die ze op de website laten zien u bevalt. En informeer u over de salon, het doet ertoe hoeveel ervaring ze hebben. Voor dit geldt zeker goedkoop = duurkoop.

Hoe bescherm ik mijn permanent make-up in de zon?

Zonlicht is niet goed voor permanente make-up. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat het pigment in de wenkbrauw sneller vervaagt. Gaat u fietsen, wandelen, zonnen of zwemmen smeer uw wenkbrauwen dan in met sunblock.

Waar moet ik opletten voor de behandeling?

Indien u bij ons de afspraak hebt gemaakt voor de behandeling, ontvangt u per mail een voorzorgsmaatregelbrief met alle do’s en dont’s erin vermeldt.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en medische pigmentatie?
De pigmenten hebben bij medische pigmentatie een meer camouflerende functie en er wordt een andere techniek gebruikt.