Medische pigmentatie (dermatografie)

Medische pigmentatie is iets anders dan cosmetische pigmentatie. Is het bij cosmetische pigmentatie de bedoeling dat de pigmentatie je verfraait, bij medische pigmentatie is het dat juist niet. Het is juist niet de bedoeling dat het een make-up achtig effect krijgt. De pigmenten hebben daar een meer camouflerende functie en er wordt een andere techniek gebruikt. De specialist voor dermatografie bij Beauty Instituut Marielle is Marielle, de eigenaresse. In 2015 heeft zij de dermografie opleiding gevolgd bij Irma Hulscher en een masterclass voor de 3D areola pigmentatie ( tepelhofreconstructie) bij Vicky Martin in Londen. Marielle heeft oog voor schoonheid en reconstructie. Ze doet haar werk nauwkeurig en perfect, tot in het kleinste detail.

Marielle van Helvoort is geregistreerd bij de NSGP voor de A-registratie: medische EN cosmetische pigmentaties.

 Wanneer  medische pigmentatie

  • Tepel- en tepelhofreconstructie na een borstverkleining of borstreconstructie
  • Camouflage van littekens door brandwonden, een ongeluk, facelift of operatie.
  • Camouflage na het corrigeren van schisis.
  • Pigmentatie bij gesegmenteerde vitiligo.
  • Het nabootsen van hoofdhaar na een haartransplantatie.
  • Via wenkbrauwen meer uitdrukking geven aan het gezicht bij alopecia areata

Bij medische pigmentatie worden er verschillende camouflerende kleuren pigment in de huid aangebracht. Dat gebeurt in delen. Marielle van Helvoort bouwt de invulling langzaam op, zodat het eindresultaat er heel mooi en natuurlijk uit komt te zien.

Hoe werkt het?

U maakt een afspraak en komt vrijblijvend langs. We nemen ruim de tijd om de mogelijkheden en het te verwachten resultaat door te spreken. Zodra u met ons door wil, stellen we een behandelplan op. Ook al is dit lastig, we proberen hier toch een indicatie te geven. Maar pint u zich er niet op vast, want de huid van ieder mens is verschillend: we zullen de te behandelen plek en de huid eerst moeten zien.

Waarom een behandelplan?

Medische pigmentatie wordt in meerdere behandelingen verricht, des te fraaier het eindresultaat. Per keer wordt slechts een deel van de kleuren ingebracht en tussen elke behandeling zit een pauze van 6 tot 8 weken. De huid is dan volledig genezen en de vervolgbehandeling zit een herstel periode van 6 – 8 weken. Het langzaam opbouwen van de ‘invulling’ van het te behandelen gebied garandeert een zo natuurlijk getrouw resultaat.. De huid is dan totaal genezen. Afhankelijk van de grootte van het litteken en verschil in huidstructuur heeft u 4-7 behandelingen nodig.

Neem voor een prijsindicatie contact met ons op.

We zijn erkend door de GGD. Daarmee voldoen we aan alle eisen die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan permanente-make-upspecialisten stelt.

En dat we ook door de ANBOS-organisatie erkend zijn, betekent dat u in sommige gevallen – bijvoorbeeld bij alopecia areata of na een chemobehandeling –een vergoeding door uw zorgverzekeraar kan krijgen, dit is verschillend per zorgverzekeraar.

Heeft u nog vragen? 

Bel voor vragen en advies of maak meteen een afspraak.