Acne, de aartsvijand van de jeugd, is goed te behandelen

 Hoe wordt ACNE veroorzaakt?

 Dat acne puur en alleen veroorzaakt zou worden door gierende hormonen is een misverstand. Acne komt vooral in de pubertijd voor, maar sommige mensen hebben er ook op latere leeftijd last van. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op acne bijvoorbeeld; hormonen, stress, vervuild milieu, verkeerde make-up en verzorgingsproducten en medicijngebruik.  Iemand kan ook een genetische aanleg hebben voor acne, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Een andere factor is de onrijpheid van de huid. Overmatige talgproductie in combinatie met overmatige schilfering van de huidcellen kan verstoppingen veroorzaken, die een ideale voedingsbodem zijn voor de propionibacterium acnes, de veroorzaker van de meeste vormen van acne.

 Bij Beautyinstituut Marielle zijn verschillende behandelingen mogelijk voor het verminderen van acne.  De PCA DETOX gel wordt het meest gebruikt omdat deze op een zachte manier de talg verweekt en de huid daarna door onze huidspecialistes uit gereinigd kan worden.

Wanneer er geen ontstekingen meer zijn is de DERMAPEN of een PCA retinolpeel ook een heel mooi alternatief. Beide zorgen voor een mooi herstel van de huid, een gladdere huid en ook een egalere structuur. Ook kunnen we hiermee succesvol acnelittekens verwijderen of verminderen.

 Eenvoudige tips bij acne

  • Houd de huid schoon (zit er niet met vuile handen aan).
  • Laat het haar niet in het gezicht hangen en pas op met gel en haarlak.
  • Reinig de huid ’s ochtends en ‘s avonds met een zachte reiniging en gebruik een beschermende crème.
  • Drink veel water en eet gezond, mijdt suikerhoudende producten
  • Verschoon je kussensloop elke dag.
  • Wassen boven de 60 graden doodt bacteriën.
  • Ga zelf niet knijpen dat geeft littekens.

 Omdat onze acnespecialisten Anbos-gecertificeerd zijn, worden acnebehandelingen in de meeste gevallen door de zorgverzekeraar vergoed. Neem contact op met je zorgverzekeraar om hiernaar te informeren of kijk in de lijst met vergoedingen verzekering voor meer informatie. 

Acne  treatment    per 2 weken 30 min.              €    37,50

DETOX gel treatment                                              €    69.-     

Kijk of uw zorgverzekeraar een acnebehandeling vergoedt en bel voor een afspraak.