Onze schoonheidsspecialistes

We zijn serieus, met een vleugje humor. We luisteren goed naar wat de markt doet en wat de mensen willen. Iets wat ieder van ons kenmerkt, is leergierigheid. De passie voor het vak is groot. Is er iets nieuws in beautyland, dan gaan we direct op onderzoek uit met het doel ons verder te specialiseren.

Marielle van Helvoort

Specialisaties: permanente make-up, dermatologie, huidverbetering en anti-aging, Dermapen, chemische peelings.

“De liefde voor het vak zat er al tijdens de opleiding in, maar toen ik eenmaal met mijn eigen zaak begon, werd die nog groter. Wat ik fijn vind aan mijn beroep is dat het mensen doet stralen van zelfvertrouwen. Zelfverzekerdheid wordt vaak met arrogantie verward, maar dat vind ik een misvatting. Een gezonde mate van zelfvertrouwen hebben is juist mooi. Het zet je in je kracht en daarom geniet ik als klanten hier vol trots, vol zelfvertrouwen de deur uitgaan. De afgelopen dertig jaar heb ik heel wat cursussen en trainingen over de nieuwste technologieën, producten en ontwikkelingen gevolgd. In Nederland, maar ook daarbuiten. De huid weerspiegelt de ziel van het lichaam. Het is belangrijk dat mensen zichzelf en de huid koesteren en daar zacht mee omgaan. Onlangs heb ik het diploma dermatologie behaald en ik geniet ervan om bezig te zijn met huidverbetering en anti-aging. Toch is PMU, wat staat voor Permanente Make-Up, mijn allergrootste passie en dat alweer 25 jaar. Mijn liefde voor permanente make-up is groot en ik ben er trots op dat mensen van heinde en verre komen om bij mij wenkbrauwen, een eyeliner of tepelhof te laten zetten. Door mijn specialisatie bij de ANBOS en NSGP is Beauty Instituut Marielle door alle zorgverzekeraars erkend en dat is heel belangrijk. Na een ziekbed of chemotherapie of bij alopecia areata (plaatselijke kaalheid) kun je de behandelprijs voor PMU vergoed krijgen.Naast permanente-make-upbehandelingen en het ondernemen houd ik me vooral bezig met de coaching van mijn fijne team om de kennis en kunde ook bij hen zo hoog mogelijk te houden. Klanten voelen zich bij ons thuis en elke dag is anders. Iedereen met een verzorgde huid straalt en ik ben blij daar een bijdrage aan te leveren.”

Christine Teurlings

Specialisaties: bindweefselmassage, acne, huidverbeterende behandelingen, Dermapen, microdermabrasie, definitief ontharen met IPL, verwijderen huidoneffenheden, anti-aging.

“Als jong meisje had ik een buurvrouw, die kwam uit Amsterdam en zij was helemaal into de make-up en alles. Ik woonde in een dorp. Mijn moeder deed niks aan zichzelf, in die tijd was dat helemaal nog niet. En toen kwam die buurvrouw. Ik raakte zeer gefascineerd, zat er graag en zag ik een oogschaduw, eyeliner of lippenstift die bijna op was, dan kreeg ik die. Toen ik een jaar of 8 was, zat ik dus al achter die spiegel te tutten. Veel later leerde ik dat make-up slechts bijzaak is. Je kunt wel een make-upje op doen, maar als de huid niet mooi en verzorgd is, wordt make up vlekkerig en vaal. Dus zo is het begonnen. Ik ben een vakidioot. Ik doe dit werk al meer dan 30 jaar en ik vind het nog steeds even leuk, omdat het continu verandert. Dit vak is zo vernieuwend, het is nooit saai. Mijn kracht zit hem in huidverbetering, daar weet ik echt wel wat van. Naast mijn beroepsopleiding heb ik mijn vakkennis met allerlei specialisatiecursussen uitgebreid. Denk aan: bindweefselmassage, acnebehandelingen, microdermabrasie, anti-agingbehandelingen, permanent ontharen, verwijderen van moedervlekjes, bultjes en couperose. Het is verbazingwekkend wat wij met onze handen en de huidige technieken kunnen bereiken. De huid verbetert vaak zo mooi dat cosmetische chirurgie echt niet nodig is. Dat je mensen kunt helpen er veel beter uit te zien, doet mij deugd. Er is een oplossing voor elke huid: wij hebben veel eer van ons werk. Niks zo mooi als iemand die moe of met huidproblemen binnenkomt, helemaal gelukkig te zien vertrekken. Ik haal daar veel voldoening uit.”

Roxana Vermunt

Specialisaties: IPL-ontharing, manicure, pedicure, fruitzuurpeelings, anti-aging, acne, Dermapen, huidverbeterende behandelingen.

“Schminken, make-up, ik heb het altijd al leuk gevonden. Op de basisschool moesten we een keer een beroepenbrief schrijven. Ik schreef hem naar de moeder van een jongen uit mijn klas, zij was schoonheidsspecialiste. Toen kreeg ik een behandeling. Ze liet me haar salon zien, gaf monsters mee en mooie posters. Eenmaal thuis zei ik tegen mijn moeder: “Ga op de bank liggen, ik ga je masseren”. Mijn moeder spoorde me meteen aan daar iets mee te gaan doen. “Je hebt het in de vingers”, zei ze. Ik ben punctueel, heel precies. Een huid mooi maken, vind ik belangrijk. Huidverbetering voor pigmentvlekjes, acnelittekens en rimpels zijn mijn favoriete behandelingen. Het masseren is niet alleen ontspannend voor de klant, voor mij ook! Ik geniet ervan iemand die druk en gestrest binnenkomt langzaam te zien ontspannen. De huid bloeit op en gaat stralen en samen ga je een heel proces aan om de huid steeds verder te verbeteren. Dat is een beetje hoe ik het zie, zeker bij een kuurtje. In korte tijd pep ik de huid helemaal op. Die wordt dus telkens een stapje mooier en dat motiveert de klant weer om er thuis mee door te gaan. Ik vind dat geweldig. Ik ben hier veertien jaar geleden, tijdens mijn opleiding schoonheidsverzorging, stage komen lopen. Marielle heeft mij verder opgeleid. De basisverzorging leerde ik op school, ik heb goed naar Marielle en Christine gekeken en ik mocht van hieruit allerlei cursussen gaan volgen: pedicure, de opleidingen van de cosmeticahuizen, de specialisatiecursus ontharingstechnieken en IPL en laser. Hier werken voelt als thuis, als familie. We kunnen alles tegen elkaar zeggen, we leren van elkaar, het voelt heel tof. Ik ben goed in mijn vak omdat ik er met alle liefde voor ga. Ik wil het ook alleen maar goed doen: kan ik iets niet goed, dan doe ik het ook niet. En als ik ergens niet achter kan staan, verkoop ik het ook niet. Voor mij is eerlijkheid heel belangrijk.”

Sarah van Westen

Specialisaties: handverzorging, nagelstyling, ontspanningsmassages, acne, wimperextensions en huidverbeterende behandelingen.

“De liefde voor nagelstyling heeft er bij mij altijd ingezeten. Als klein meisje was ik gefascineerd door make-up en nagels. Omdat ze me destijds te jong vond voor nagellak op de nagels van mijn handen, mocht ik van mijn moeder alleen nagellak op mijn teentjes. Maar op een gegeven moment was er geen houden meer aan. Ik begon al snel te experimenteren met printjes erop, want dat zag ik bij mijn zussen, die deden dat allemaal. Ook later op school zat ik tijdens de les altijd mijn nagels te lakken en andere cosmeticadingetjes te doen. Toen we op school een beroependag hadden en iedereen iemand mocht meenemen, kwam er een schoonheidsspecialiste mee. Zij deed ook nagels en dat je nagelstyling als beroep kon kiezen, het leek wel een droom. Ik heb dus van mijn hobby mijn werk kunnen maken en na mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste ben ik me er bij Marielle echt goed in gaan specialiseren. Manicure is mijn grote passie: zie ik mooi verzorgde handen en nagels, dan geniet ik. Ik ben vrij rustig van aard en ga graag op in mijn werk. Naast de specialisatieopleiding tot nagelstyliste ben ik ook getraind in de behandelmethodes van alle merken van dit schoonheidsinstituut. Ik kan iedereen een passende schoonheidsbehandeling geven en ik voel me blij als klanten totaal ontspannen de deur uitgaan. Sinds november 2015 ben ik ook in het bezit van de specialisatie acne, wat betekent dat ik graag jonge mensen van hun pukkeltjes af help en ze dit ook vergoedt kunnen krijgen via hun zorgverzekeraar.”

Renee de Jong

Specialisaties: permanente make-up, huidverbetering, acne, wimperextensions, colorgel nagels, hennabrows, bodywax en make-up.

“Al op de basisschool ben ik erachter gekomen dat de beautybranche echt mijn ding is. Tijdens de schoolmusical wist ik al precies te vertellen wie welk make-upje op moest krijgen. Vanaf toen stond vast dat schoonheidsspecialiste mijn beroep zou worden. Bij de start van mijn opleiding ben ik ook gelijk stage komen lopen bij Beauty Instituut Marielle. Vanaf het begin heb ik heel goed gekeken hoe iedereen te werk ging. Natuurlijk wilde ik al gelijk van alles doen en leren maar het is heel belangrijk om eerst goed mee te kijken en te luisteren. Na mijn opleiding heb ik besloten dat ik mijn kennis op bepaalde vlakken nog verder wilde uitbreiden. Ik ben mezelf gaan specialiseren in onder andere acne, bindweefselmassage en shiatsu. Daarnaast ben ik vanuit mijn stage bij Beauty Instituut Marielle ook allerlei cursussen en trainingen gaan volgen om mezelf beter te ontwikkelen en verdiepen in de producten en de vele behandelingen. Zo is mijn stage veranderd in mijn werk en ben ik volop bezig om nog meer te leren en mezelf nog verder te specialiseren. In dit vak ben je nooit uitgeleerd dus dit zal ik altijd blijven doen! Verder vind ik het heel belangrijk om naar de wensen van de klant te luisteren. Ik ben een echte perfectionist en vind de kwaliteit van mijn werk erg belangrijk. Mijn werk doe ik met heel veel passie en ik ben blij dat ik deel uit mag maken van dit fijne team.”

Nieuws

 

De expert in huidverjonging: Forlle’d!

De expert in huidverjonging: Forlle’d!

Forlle’d is het enigste merk wereldwijd met een nobelprijs. En dit is niet voor niets! Met de unieke technologie kunnen ze het molecuul van hyaluronzuur dusdanig verkleinen dat het opgenomen wordt in de dermis, waardoor het meteen collageen en elastine aanmaakt. Dit...

Lees meer
5 weken lang haarvrij!

5 weken lang haarvrij!

Wilt u ook zorgeloos genieten deze zomer? Laat u dan door één van onze experts waxen met de beste LYCON wax. Na een behandeling voelt de huid direct glad en zacht aan en bent u maar liefst 5 weken volledig haarvrij. Met waxen heeft u geen last meer van stoppels of een...

Lees meer

Onze merken