Geniet van een haarvrije bovenlip, gladde benen of mooie bikinilijn

Definitief ontharen met IPL voorkomt veel ongemak
Het ontharen van benen, oksels of bikinilijn kan rode bultjes, ingegroeide haartjes en irritatie geven. Met definitief ontharen voorkomt u dit soort complicaties. De behandeling is ook een uitkomst voor mensen met overbeharing. Denk aan een bovenmatige hoeveelheid haartjes boven de bovenlip, een behaarde rug of aan twee wenkbrauwen die naar elkaar toe groeien. Wie tot definitief ontharen besluit is hiervan verlost.

Bij Beauty Instituut Marielle hebben we gekozen voor definitief ontharen met IPL
Dat staat voor Intense Pulsed Light. Meer in het bijzonder werken we met de MedCos IPL.
Daar hebben we heel bewust voor gekozen.

IPL geeft het beste resultaat: de methode is veilig, het resultaat mooi en glad
Toen het tijdperk ‘definitief ontharen’ rond het jaar 2000 begon, zijn we direct op deze trend ingesprongen.
Steeds betere technieken volgden elkaar op en wij bleven die volgen. Inmiddels werken we alweer 19 jaar
met de MedCos IPL, omdat deze methode de haargroei met 80 tot 90% vermindert.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Haren groeien in een cyclus: groeifasen en rustfasen wisselen elkaar af. Alleen de haren in de groeifasen kunnen tijdens de behandeling worden vernietigd, de haren in de rustfasen niet. Het is daarom dat een eenmalige behandeling zelden volstaat.

 • Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig.
 • Voor het gezicht zijn dat er meestal meer.
 • Tussen de behandelingen zit een periode van 6 tot 12 weken.
 • Om het resultaat van de kuur optimaal te houden, adviseren we een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

100% haarloos worden, is niet altijd mogelijk
Al helemaal niet bij mannen, want hun hormonen blijven haren produceren. Met IPL of laser is het onmogelijk om de dunste, blondste haartjes definitief te vernietigen. Bij sommigen is het meer, maar ga er vanuit dat u voor 80% haarvrij wordt, dan komt u niet van een koude kermis thuis.

Onze specialistes
Christine Teurlings, Roxana Vermunt en Sarah van Westen zijn de schoonheidsspecialistes die zich binnen ons beautyinstituut bezighouden met definitief ontharen.

Definitief ontharen: wat is de gemiddelde tijd per behandeling?

 • Bikinilijn: 10 tot 15 minuten.
 • Okselharen: 5 tot 10 minuten.
 • Beharing op de rug: 20 tot 30 minuten.

Wat kost het?

 • Bikinilijn: 70 euro per behandeling nu voor de actieprijs van 35 euro.
 • Okselharen: 35 euro per behandeling nu voor de actieprijs van 17,50 euro.
 • Beharing op de rug: 150 euro per behandeling.

Overbeharing in het gezicht
Wij zijn geregistreerd bij de branchevereniging ANBOS. Dat betekent voor u dat overbeharing in het gezicht vergoed kan worden. Slaat u de polisvoorwaarden er eens op na of informeer, vóór u met de behandeling begint, bij uw ziektekostenverzekeraar. Soms hoeft u niet eens een verwijsbriefje van de dokter te hebben.

Ontharen werkt het beste op een lichte huid met donkere haren
Er is melanine nodig om het licht dat de haarzakjes vernietigt te kunnen absorberen. Witte, blonde, rode en grijze haren bevatten weinig tot geen melanine. Dit type haar is daarom niet geschikt voor definitief ontharen met IPL.

Niet vooraf zonnen!
Bij een getinte of donkere huid doet zich een ander probleem voor. Er is dan te weinig contrast tussen het haar en de huid. Over het algemeen geldt: hoe lichter de huid, des te beter het resultaat. Ga dus niet in de zon liggen of eerst naar de zonnebank.

Stop 6 weken van tevoren met harsen of waxen!
Harsen en waxen raden we tot 6 weken voor de behandeling af. De haartjes in het haarzakje moeten namelijk volgroeid zijn voor het beste resultaat. Genoeg haar met pigment absorbeert het licht van de laser en zet het om in warmte.

Mag ik mezelf scheren?
Dat mag tot 2 dagen voor de behandeling!

Pijn en irritatie

 • Of IPL pijn doet, hangt af van uw pijngrens. De lichtflits die het haarzakje vernietigt, voelt als een dun elastiekje dat even op de huid geschoten wordt.
 • De huid kan een paar uurtjes rood zijn en licht branderig aanvoelen, maar dat hoeft niet. Aftersun brengt hier verlichting.

Wanneer niet?
De behandeling wordt afgeraden als u: zwanger bent, tatoeages op het te behandelen gebied hebt, last hebt van epilepsieaanvallen of ontstekingsremmende medicijnen gebruikt.

IPL is géén laser 
De technieken IPL en laser worden vaak onterecht verward. Bij beide methoden wordt er lichtenergie ingezet om het haarzakje kapot te maken, maar de methode werkt anders. De laser is een dunne, zeer krachtige lichtstraal die door het oppervlak van de huid gaat. De IPL is meer een bundeltje licht en het apparaat geeft de lichtenergie gepulseerd af.

 • IPL gebruikt het pigment in het haartje als de geleider van energie. Zodoende behaal je met IPL meer resultaat met minder power.
 • IPL is veiliger dan laser: het omliggende weefsel wordt minder belast.
 • De kans op complicaties is vrijwel nihil.
 • De behandeltijd is korter.
 • IPL is minder kostbaar dan laser.

Wilt u genieten van een haarvrije bovenlip, gladde benen of mooie bikinilijn?
Maak meteen een afspraak met onze vakkundige crew.

Nieuws

 

Wij bezorgen uw beauty producten graag aan huis!

Wij bezorgen uw beauty producten graag aan huis!

Ook in deze tijd helpt en adviseert het team van Beautyinstituut Marielle u graag! Daarom sturen wij uw favoriete huidverzorgingsproducten en/of make-up graag naar u op.  Dus is uw favoriete product op? Laat het ons weten via info@beautyinstituutmarielle.nl of 0167-565209.

Lees meer
Sensationele SENSAI weken!

Sensationele SENSAI weken!

De komende twee weken ontvang je bij Beautyinstituut Marielle bij aankoop van 2 Sensai producten een luxe gift cadeau t.w.v. € 55,-!  Daarnaast krijg je ook nog eens 10% korting op alle Sensai producten. Aanbiedingen lopen van maandag 16 t/m vrijdag 27 maart. Ken jij...

Lees meer
Exclusieve SENSAI Workshop

Exclusieve SENSAI Workshop

Vrijdag 20 maart kan je bij Beautyinstituut Marielle GRATIS deelnemen aan de exclusieve Sensai Workshop All About Eyes. Onder leiding van de Sensai specialist ontdek je de laatste trends en krijg je tips & tricks voor stralende lente make-up! 20 maart van 14:00...

Lees meer